<track id="b26z7"><i id="b26z7"></i></track><optgroup id="b26z7"><li id="b26z7"></li></optgroup>
<span id="b26z7"></span>
<optgroup id="b26z7"><small id="b26z7"><pre id="b26z7"></pre></small></optgroup>

 1. <track id="b26z7"></track>

  Berita

  • 圖片2.jpg


    Keretapi CR Express yang dipenuhi dengan kargo kontena bertolak dengan perlahan-lahan dari Qinzhou ke Eropah, kargo yang datang dari Asia Tenggara juga dihantar ke Qinzhou menerusi sistem logistik rantaian sejuk.
    滿載集裝箱貨物的中歐班列緩緩駛出欽州奔向歐洲時,來自東南亞的貨物也正通過冷鏈物流系統運往欽州。
    Sebagai salah satu bandar penghubung darat dan laut, sebagai nod penting bagi Saluran Baru Darat – Laut Bahagian Barat ‘The Belt and Road’, Qinzhou sedang fokus kepada peluang sejarah yang baru, mempercepat pembinaan kemudahan infrastruktur saluran, menubuhkan corak pembangunan pembukaan besar, saluran besar, dan pelabuhan besar yang baru. Dengan asas pelaksanaan 13 projek saluran baru darat – laut tahun lepas, pada tahun ini Bandar Qinzhou memilih 15 projek yang melibatkan 3 aspek iaitu jalan keretapi, pelabuhan, dan pengangkutan multimodal untuk mengatasi kesukaran dalamnya. Sekarang terdapat 3 projek yang telah siap dibina dan mula digunakan, 3 projek yang telah selesai pada dasarnya, 4 projek telah menyelesaikan kerja awalan, termasuk pelabuhan kontena 200 ribu tan serta projek lain dalam saluran air juga sedang terus dijalankan.
    作為陸與海的交匯城市之一,作為“一帶一路”西部陸海新通道的重要節點,欽州正緊抓新的歷史機遇,加快推進通道基礎設施建設,構建大開放、大通道、大港口發展新格局。在去年推進13個陸海新通道項目的基礎上,今年欽州市再選15個涉及鐵路、港口、多式聯運三方面的項目著力攻堅,目前3個項目已竣工并投入使用,3個項目基本完工,4個項目已完成了前期工作,包括20萬噸集裝箱碼頭及航道在內的其他項目也在持續推進。

  • 圖片3.jpg


    Baru-baru ini, kegiatan temu bual bersama ‘Lawatan Guangxi Wartawan Kedua-dua Belah Selat’ 2019 yang diadakan bersama oleh Pejabat Hal Ehwal Taiwan Dewan Negara dan Persatuan Wartawan Seluruh Negara Zhong Hua dimulakan di Nanning. 28 media dan lebih daripada 30 orang wartawan editorial yang berasal dari kedua-dua belah selat serta Hong Kong menjejak ke Qinzhou, berkumpul di Qinzhou menyertai keadaan pembangunan ‘The Belt and Road’ dan kejayaan perkembangan sosioekonomi.
    近日,由國務院臺灣事務辦公室、中華全國新聞工作者協會聯合舉辦的2019“海峽兩岸記者廣西行”聯合采訪活動在南寧啟動。來自兩岸及香港的28家媒體30多名編輯記者走進欽州,聚焦欽州參與“一帶一路”建設情況和經濟社會發展成就。
    Pada hari itu, kumpulan temubual yang terdiri daripada Agensi Berita Xin Hua, People’s Daily, TVBS, dan lain-lain media melawat ke Zon Taman Perindustrian China – Malaysia Qinzhou, Terminal Kontena Zon Pelabuhan Berikat Qinzhou, Stesen Pusat Kontena Stesen Timur Pelabuhan Qinzhou serta Syarikat Kesenian Tembikar Ni Xing Qinzhou Sdn. Bhd. untuk mengambil gambar dan mewawancara. Kumpulan temubual memahami secara mendalam tentang keadaan pelan perkembangan Zon Taman Perindustrian China – Malaysia Qinzhou dan susunatur perindustrian, keadaan pembinaan Saluran Baru Darat – Laut Bahagian Barat ‘The Belt and Road’, keadaan penternakan tiram besar dan lain-lain industri berciri isitimewa Qinzhou, status perkembangan industri Tembikar Ni Xing Qinzhou serta kemahiran pembuatan tembikar yang unik.
    當天,由新華社、人民日報、TVBS等媒體組成的采訪團先后來到中馬欽州產業園區、欽州保稅港區集裝箱碼頭、欽州港東站集裝箱中心站以及欽州坭興陶藝有限公司進行實地拍攝采訪,全方位深入了解中馬欽州產業園區發展規劃以及產業布局情況、“一帶一路”西部陸海新通道建設情況、大蠔等欽州特色產業養殖情況、欽州坭興陶產業發展現狀及其獨特的制陶技藝。

  • 圖片1.jpg


    Baru-baru ini, Bandar Qinzhou mengadakan Majlis Permulaan dan Penyelesaian Projek Besar Bulan Julai. Terdapat 34 projek besar yang mula dibina dan diselesai, termasuk perindustrian, kemudahan infrastruktur, perlindungan alam sekitar, penjimatan tenaga, dan lain-lain bidang, jumlah nilai pelaburan kira-kira 7.102 bilion yuan, pelan pelaburan tahunan kira-kira 1.022 bilion yuan. Antaranya, 19 projek yang mula dibina, jumlah nilai pelaburan kira-kira 2.369 bilion yuan, pelan pelaburan tahunan kira-kira 530 juta yuan; 15 projek yang siap dibina, jumlah nilai pelaburan kira-kira 4.733 bilion yuan, pelan pelaburan tahunan kira-kira 492 juta yuan.
    近日,欽州市舉行7月重大項目集中開竣工儀式,開竣工的重大項目共34個,涵蓋工業、基礎設施、環保節能等領域,總投資約71.02億元,年度計劃投資約10.22億元。其中,新開工項目19項,總投資約23.69億元,年度計劃投資約5.3億元;竣工項目15項,總投資約47.33億元,年度計劃投資約4.92億元。
    Pada pertengahan pertama tahun, terdapat 74 projek besar yang dirancang dan dilaksanakan bagi peringkat Wilayah Autonomi Bandar Qinzhou, pelaburan mencapai 3.13 bilion yuan, kadar pencapaian pelaburan tahunan 80.4%, mendapat kepujian daripada makluman ‘Senarai Merah’ Wilayah Autonomi; Kadar permulaan projek mencapai 69%, manakala kadar penyelesaian projek mencapai 100%, semuanya dilaksanakan dengan ‘masa melalui separuh, tugas dijalankan melebihi separuh’.
    上半年,欽州市自治區層面統籌推進重大項目74個,完成投資31.3億元,年度投資完成率80.4%,獲自治區“紅榜”通報表揚;項目開工率69%、竣工率100%,均實現“時間過半,任務過半”。
    

  • 圖片1.jpg


    Baru-baru ini, Setiausaha Jawatankuasa Bandar Qinzhou dan Pengarah Jawatankuasa Tetap Wakil Rakyat Bandaraya, Wang Gebing membawa pasukan ke Yong (Nanning) untuk melawat Syarikat Group Industri Perkayuan Feng Lin Guangxi Berhad. Pasukan Wang Gebing menjalankan penerokaan dan pertukaran tentang hal-hal kerjasama dalam sektor industri pemprosesan kayu-kayan bertaraf tinggi dengan Pengasas Group dan Pengerusi Lembaga, Liu Yichuan, Ketua Pegawai Eksekutif, Wang Gaofeng, dan lain-lain pemimpin-pemimpin berpangkat tinggi Group.
    近日,欽州市委書記、市人大常委會主任王革冰率隊赴邕拜訪廣西豐林木業集團股份有限公司,與集團創始人、董事長劉一川, 總裁王高峰等集團高層領導探討交流高端木材加工產業領域合作相關事宜。
    Wang Gebing mengulas, kini, Bandar Qinzhou menjadikan industri perkayuan sebagai salah satu industri utama untuk membangunkan dengan bersungguh-sungguh, memperbesar dan memantapkannya. Di samping itu, Bandar Qinzhou juga berusaha untuk mengatasi kesukaran dan meningkatkan kemajuan dalam pembinaan Zon Taman Perindustrian Pemprosesan Kayu-kayan bertaraf tinggi import. Pembinaan Bandar Baru yang persisiran pantai telah dimulakan, setiap kerja pembinaan Zon Taman Perindustrian Pemprosesan Kayu Import China - ASEAN dijalankan secara mantap, kemudahan sokongan kehidupan zon perindustrian dilengkapi secara berterusan. Beliau berharap kedua-dua pihak akan mendalamkan penerokaan peluang perniagaan kerjasama, dapat bekerjasama dalam sektor industri pemprosesan kayu bertaraf tinggi dengan secepat mungkin, mencapai kemenangan bersama. Liu Yichuan pula berkata, Group akan berusaha untuk berkembang industri pemprosesan kayu dengan baik, melakukan artikel pembangunan menang bersama kerjasama dengan Qinzhou dengan baik, membantu Qinzhou mempercepat pengoptimuman dan kenaikan taraf bagi struktur perindustrian, mencapai pembangunan yang berkualiti tinggi.
    王革冰表示,當前,欽州市把木材產業作為主導產業之一大力發展、做大做強,在進口高端木材加工園區建設等重點工作上強力攻堅、努力突破,臨港新城建設已經啟動,中國-東盟進口木材深加工園區建設各項工作扎實推進,園區生活配套不斷完善。希望雙方深入挖掘合作商機,盡早在高端木材加工產業領域攜手合作,實現共贏。劉一川表示,集團將努力下好木材加工產業發展這盤棋,做好與欽州合作共贏發展文章,助推欽州加快產業結構優化升級,實現高質量發展。

  • 圖片3.jpg


    Baru-baru ini, Setiausaha Jawatankuasa Bandaraya dan Pengarah Jawatankuasa Tetap Wakil Rakyat Bandaraya, Wang Gebing berjumpa dengan pihak CEO Operasi Group UEI Amerika Syarikat, Paul . Allen di Nanning. Kedua-dua pihak menjalankan pertukaran mesra bagi menggalakkan pembangunan projek Jun Sheng di Qinzhou.
    近日,市委書記、市人大常委會主任王革冰在南寧會見美國UEI集團運營總裁CEO保羅·阿林一行,雙方就推進駿升在欽項目發展等方面進行友好交流。
    Wang Gebing mengucapkan terima kasih kepada Group UEI yang sentiasa memberi sumbangan kepada pembangunan sosioekonomi Qinzhou. Beliau berkata, Jawatankuasa Bandaraya dan Kerajaan Bandaraya amat mementingkan perkembangan projek Jun Sheng di Qinzhou, pemimpim memberikan perkhidmatan satu dengan satu di pejabat, menyelesaikan kesukaran dan masalah yang dihadapi oleh perusahaan dalam operasi pembangunan, giat membantu perusahaan memohon pelbagai dasar sokongan serta subsidi dan sokongan yang berkenaan perusahaan. Beliau berharap Group UEI menguatkan keyakinan, memperbesar pelaburan, dan mempercepat pembangunan dengan selanjutnya, Bandar Qinzhou akan memberi perkihdmatan yang baik dan sokongan yang kuat kepada pembangunan pelaburan Group UEI di Qinzhou seperti biasa. Di samping itu, Paul Allen juga berterima kasih kepada bantuan yang diberi selama ini oleh Jawatankuasa Bandar Qinzhou dan Kerajaan Bandaraya kepada Group UEI untuk memperluas pasaran dan mempercepat pembangunan. Beliau mengulas, Group UEI akan memperbesar usaha komunikasi dengan setiap unit dan jabatan, menjalankan penyelidikan yang mendalam dengan menggabungkan kelebihan Group UEI dalam pembangunan rumah pintar dan lain-lain segi, berusaha untuk memantapkan kerjasama dalam semua aspek dan mencapai kemenangan bersama.
    王革冰對集團一直以來為欽州經濟社會發展作出的貢獻表示感謝。她說,市委、市政府十分重視駿升在欽項目發展,實行領導一對一掛點服務,及時解決企業在發展運營中遇到的困難和問題,積極幫助企業申請各項政策支持、給予企業相關的資金補助和支持等。希望集團進一步堅定信心、加大投資、加快發展,欽州市將一如既往地為集團在欽投資發展提供周到服務和大力支持。同時,保羅·阿林也感謝欽州市委、市政府多年來助力企業拓展市場、加快發展。他表示,將加大與各級各部門溝通力度,結合集團在開發智能家居等方面優勢深入研究,力求在各方面加強合作,實現共贏。
    

  Hubungi Kami

  Pejabat hal Ehwal luar negeri Bandar Qinzhou

  Tel:0777-2825416(seksyen sekretariat)

  Biro penggalakan pelaburan Bandar Qinzhou

  Tel:0777-3688660

  E-mail:qzzs123@163.com

  Perkbidmatan

  Qinzhou Perjalanan

  •  Taman Shuang He terletak di tepi jalan lingkaran selatan Daerah Lingshan, Bandar Qinzhou, dikelilingi ...

  •  Taman Wen Chang terletak di arah Tenggara Pekan Daerah Pubei, Bandar Qinzhou, Guangxi, iaitu di selata...

  •  Bukit Wang Hai terletak berjarak 3.5 km di utara Pekan Dasi, Zon Qinbei, Bandar Qinzhou, merentasi ked...

  •  Kawasan Peranginan Ekologi Ladang Long Wu berjarak 10 km dari barat Pekan Lingshan, Bandar Qinzhou, te...

  色七七影视网